Back to top
Follow us:

Tips voor nazorg

Een nieuwe piercing? Proficiat!
Weet dat het verzorgen van je piercing minstens even belangrijk is dan het piercen zelf.
Hieronder geven we wat tips:

First things first:

Hoewel vroeger vaak werd aangeraden om regelmatig te draaien aan piercings, is dit eigenlijk het slechtste wat je kan doen: je irriteert de wonde, en via je vingers breng je op deze manier makkelijk bacteriën bij je piercing.

Dit is hoe het wel moet:

Easypiercing gamma

Een eigen zeezoutoplossing maken is een goede start. Maar dit is niet steriel, en er zit vaak te veel of te weinig zout in de oplossing om de perfect balans te hebben.

Een steriele zeezoutoplossing is dus een veiligere optie. De zeezoutoplossing van Easypiercing (6 euro) zit in een handige spray. Makkelijk om mee te nemen en nieuwe piercings te behandelen.

Verder bestaat er ook een antibacteriële oplossing (6 euro) , specifiek om te ontsmetten, en een ph-neutrale zeep (6 euro) , om je piercing schoon te makken.

Wil je zeker zijn van een volledige nazorg? Je kan de 3 producten samen voordeliger kopen in een nazorgkit (15 euro), waar ook nog steriele gaasjes in zitten.

Alles is te koop in de shop.

Alles in de mond: Easypiercing mondspoeling

Alle piercings in de mond (tong, smiley, maar ook lip piercings,…) kan je verzorgen door regelmatig te spoelen met mondspoeling. Dit doodt alle bacteriën en houdt de wonde schoon. Bij lippiercings natuurlijk wel nog de buitenzijde behandelen met de zeezoutoplossing.

Bij tongpiercings kan het al eens zijn dat je tong volledig wit of wit-geel uitslaat. Geen paniek! Dit is een vaak voorkomende reactie van de enzymen in je mond op het metaal van de piercing, omdat dit niet lichaamseigen is. Verzorg je piercing zoals hierboven omschreven, en binnen een paar dagen zal deze verkleuring ook weer verdwijnen.

De mondspoeling van Easypiercing (6 euro) is specifiek ontwikkeld voor genezende piercings.