Back to top
Follow us:

Tips voor nazorg

In principe geneest je piercing vanzelf (als je er niet teveel aan komt), maar we geven toch graag enkele tips als het trager of moeilijker verloopt:

Makkelijkste methode: zeezoutspray

Het allergemakkelijkste is om een zeezoutspray te kopen. In de shop of online (wordt verstuurd via Bpost. Zeezoutoplossing in een handige spray. Makkelijk om mee te nemen.

of MAAK zelf ZEEZOUTWATER

Zeezoutwater is één van de meest natuurlijk, effectieve en budgetvriendelijkste manier om je piercing te verzorgen. Het is bovendien ook heel makkelijk te maken en te gebruiken:

Neem 1 liter water (gedistileerd, ofwel kook je het water) en meng dit met 2 eetlepels zeezout (geen gewoon keukenzout!) in een fles (op deze manier kan je een hoeveelheid maken waarmee je een paar dagen verder kan.

Behandeling

De behandeling hangt af van de plaats van je piercing.
Ideaal is om een glas te vullen met deze oplossing, over de piercing te zetten (goed duwen), en om te draaien. Op deze manier kan de piercing helemaal ondergedompeld worden in deze oplossing. Doe dit een 5-tal minuten (1 tot 2 keer per dag). Deze manier werkt goed voor tepelpiercings, navelpiercings, de meeste dermals,…

Moeilijkere plaatsen voor bovenstaande methode kan je als volgt verzorgen: Neem een vel stevig keukenpapier (geen handdoek wegens pluisjes), doordrenkt van de oplossing. Hou dit vervolgens een 5-tal minuten rond de piercing (1 tot 2 maal per dag). Deze manier werk makkelijker voor alle oorpiercings, lippiercings, neuspiercings, …

Alles in de mond: mondspoeling

Alle piercings in de mond (tong, smiley, lip piercings,…) kan je verzorgen door regelmatig te spoelen met mondspoeling. Dit dood alle bacteriën en houd de wonde schoon. Bij lippiercings natuurlijk wel nog de buitenzijde behandelen met de zeezoutoplossing.

Als je de vieze smaak kan verdragen, mag je ook je mond spoelen met deze zeezoutoplossing.

Bij tongpiercings kan het al eens zijn dat je tong volledig wit of wit-geel uitslaat. Geen paniek! Dit is een vaak voorkomende reactie van de bacterieën in je mond op het metaal van de piercing, omdat dit niet lichaamseigen is. Verzorg je piercing zoals hierboven omschreven, en binnen een paar dagen zal deze verkleuring ook weer verdwijnen.