Hoe zorg ik ervoor dat mijn tattoo optimaal geneest?

Je tattoo is gezet… maar daar eindigt het niet bij. Wil je dat je tattoo mooi geneest, en dat de kleuren lang fris en helder blijven? Lees dan hieronder hoe je dat doet:

Sorry Mom

Het huismerk bij Bronson voor naverzorging is Sorry Mom. Na vergelijkende tests kwam dit merk er als beste uit. Dit Deense merk werkt wereldwijd samen met bekende tattoo artiesten, om steeds hun producten op punt te stellen. Met Myke Chambers als co-creator. De producten zijn 100% cruelty free, en worden NOOIT getest op dieren!

Tattoo balm 40ml: 10 euro
Tattoo balm 100ml: 20 euro

Week 1

Wil je graag de komende dagen een folie over je tattoo (om wrijving met kledij te vermijden, voor het slapen of omdat je in een stoffige omgeving werkt bijvoorbeeld), dan kan je dit de eerste 3 dagen nog doen. Probeer je tattoo ook wel regelmatig open te laten (bijvoorbeeld thuis), zodat de huid ‘kan ademen’. Langer dan 3 dagen afdekken is af te raden, want dit kan de genezing vertragen.

Komende weken

Na ongeveer een week kan je tattoo beginnen jeuken en vervellen. Dit is helemaal normaal! Ga er in geen geval aan krabben, en probeer een velletjes los te trekken. De kans bestaat dat je je tattoo beschadigd.

Voor de verder verzorging herhaal je steeds dezelfde stappen: schoonmaken met lauw water, zonder zeep (of ph neutrale zeep zonder parfum). Zorg ervoor dat de tattoo steeds een laagje zalf krijgt. Van zodra je merkt dat je tattoo droog wordt, smeer je terug wat zalf.

Na genezing

Zelfs als je tattoo genezen is, blijft het belangrijk om er zorg voor te dragen. Kom je in de zon; smeer je tattoo dan zéker in met een zonnecreme van een voldoende hoge factor. Heb je last van droge huid; smeer regelmatig een hydraterende creme om je huid, en dus je tattoo, langer mooi en fris te houden.