Back to top
Follow us:

Hoe zorg ik ervoor dat mijn tattoo optimaal geneest?

Je tattoo is gezet... maar daar eindigt het niet bij. Wil je dat je tattoo mooi geneest, en dat de kleuren lang fris en helder blijven? Lees dan hieronder even ons advies voor de nazorg ervan:

Sorry Mom

Ons huismerk voor naverzorging is Sorry Mom. Na vergelijkende tests kwam dit merk er voor ons als beste uit. Dit Deense merk werkt wereldwijd samen met bekende tattoo artiesten, om steeds hun producten op punt te stellen. Met Myke Chambers als co-creator. De producten zijn 100% cruelty free, en worden NOOIT getest op dieren!

Dag 1-3

Zodra je tattoo klaar is, zullen we je naar huis sturen met een laagje zalf en een folie. 1 tot 2u hierna mag je de folie verwijderen en de tattoo schoonmaken: neem met een nat vel keukenpapier (lauw water, geen zeep), de zalf, wondvocht en bloed weg. Breng nadat je tattoo helemaal schoon en droog (deppen) is, een nieuwe laag zalf aan.

De eerste dag en nacht raden we aan om steeds een folie te gebruiken. Dit omdat je nu nog wat wondvocht en eventueel overtollige inkt kan afscheiden.

Hierna is de keuze aan jou: wil je graag de komende dagen een folie over je tattoo (om wrijving met kledij te vermijden, of omdat je in een stoffige omgeving werkt bijvoorbeeld), dan kan je dit de eerste 3 dagen nog doen. Probeer je tattoo ook wel regelmatig open te laten (bijvoorbeeld thuis), zodat de huid 'kan ademen'. Langer dan 3 dagen afdekken raden we af zodat de genezing niet vertraagt.

Week 2-4

Na ongeveer een week kan je tattoo beginnen jeuken en vervellen. Dit is helemaal normaal!
Ga er in geen geval aan krabben, en probeer een velletjes los te trekken. De kans bestaat dat je je tattoo beschadigd.

Voor de verder verzorging herhaal je steeds dezelfde stappen: schoonmaken met lauw water, zonder zeep (of ph neutrale zeep zonder parfum). Zorg ervoor dat de tattoo steeds een laagje zalf krijgt. Van zodra je merkt dat je tattoo droog wordt, smeer je terug wat zalf.